Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan : Eğitim gören çocuklarınız için 1649 TL nakit ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan : Eğitim gören çocuklarınız için 1649 TL nakit ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de destek kategorisine göre değişen tutarları ailelere ulaştırmaya

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri, mağduriyet yaşadıkları alanlarda desteklemeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de destek kategorisine göre değişen tutarları ailelere ulaştırmaya devam ediyor.

 

Geçtiğimiz günler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Derya Yanık, kurum kapsamında geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olan SED kapsamında toplamda 236 milyon TL’lik yardımın ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını açıkladı. Bakan Yanık, ilgili yardımdan yararlanan öğrenci sayısının 145 bin olduğunu bildirdi.

 

SED Nedir?

 

Sosyal ve Ekonomik Destek açılımına sahip olan SED, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarına yönelik geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan SED programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının giderilmesi amacı ile her ay belirli miktarlarda nakit yardımı yapılmaktadır.

 

SED Yardımı Ne Kadar?

 

3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan enflasyon verileri ve sene başında açıklanmış olan asgari ücret zammı kapsamında tekrar hesaplanan SED yardımı, 1649 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutar, ihtiyaç sahibi olduğunu belgeler ile kanıtlayabilen ailelere çocuklarının eğitim masraflarını giderebilmeleri amacı ile ulaştırılmaktadır.

 

SED Başvuruları Nereye Yapılır? 2022

 

SED kapsamında ödenene sosyal yardım parasından yararlanabilmek için ilgili evraklar aracılığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edilmelidir.

 

Kurumlara yaptıkları yardım başvuruları onaylanmış olan ihtiyaç sahipleri, çocuklarının eğitim masraflarının karşılanabilmesi amacı ile her ayın belirli günlerinde bakanlık tarafından belirlenmiş olan bin 649 TL’lik nakdi yardımı alabilmektedirler.