ÇOCUKLU ANNELERE ÖZEL TAKTİKLER !!

ÇOCUKLU ANNELERE ÖZEL TAKTİKLER !!

SEVGİLİ ANNELER VE ÇOCUKLAR...

Giriş

 

Merhabalar sevgili okuyucularım .Yazılarımı okuyor olmanız bana büyük mutluluk veriyor ve yazarken okuyacağınızı bilerek yazdığım zaman çok heyecanlı oluyorum :) Bugün çocuklu anneler özel taktiklerim ve önerilerim olacak. Kendi deneyimlerimi de ekleyeceğim yazımı keyifle okumanızı diliyorum.

 

 

ÇOCUK VE ELEKTRİK SÜPÜRGESİ

 

 

Bu bir sohbet makalesi olsun o zaman. Bundan yaklaşık 1 sene önce yeğenim ile yaşadığım ufak çaplı tartışma sonucunda (yeğenim 5 yaşında) onu elektrikli süpürgeden nefret ettiğime inandırdım ve artık bana ne zaman sinirlense süpürgenin sesini duymaya başladım. Tabi ki de bu benim için çok iyi oldu .Ufak bir kandırmaca sonucunda her gün evimizi yeğenim süpürmeye başladı :)

 

     Bizim evimizde küvetimiz yok maalesef ama size çok özel bir taktik vereceğim :) Eğer bir adet çocuk havuzunuz varsa onu banyoya taşıyıp bebişlerinizi içinde banyo yaptırabilirsiniz . Hiç unutmam bir gün bahçede mangal yapıyorduk, yeğenim sürekli mangala dokunmaya çalışıyordu. Anneler iyi dinleyin çok iyi bir taktik geliyor. Mangalın etrafını çocuğunuzun boyunda demir parmaklıklarla kapatırsanız yaklaşabilmesi imkansız olacaktır.

 

 

 

ANNELERE ÖZEL TAKTİKLER

 

 

Sevgili anneler ve anne adayları bu yazım sizler için. Çocuklarınız sizin en değerli varlıklarınız ve asla başlarına bir iş gelmelerini istemezsiniz ama annelik öyle bir duygu ki önceden tüm tedbirleri almak istiyorsunuz.

  • Bebeklerinizin bebek arabalarına isim soyisim, telefon numarasını yazarsanız herhangi bir karışıklık ve kaybolma durumunda sizlere çok yardımcı olacaktır
  • Evet anneler ,özel taktiklerimizle devam ediyoruz. Çocuklarınızın evinizde en çok ilgi duyduğu ve vakit geçirdiği alan neresi ? Birçoğunuzun mutfak dediğini duyar gibiyim. Her ne hikmetse tüm çocuklar mutfakta oyun oynamaktan ve mutfak gereçlerini kurcalamaktan çok büyük zevk duyar. Mutfağınız için aldığınız küçük kaplarınızı çocuğunuzun oynaması için verirseniz kırılabilecek eşyalara dokunmasını engelleyebilirsiniz.

 

 

TAKTİKLERE DEVAM

 

Çocuklar evimizin neşesi ve olmazsa olmazlarıdır.Onlar için herşeyin en iyisini ve en güzelini düşünmek biz ebeveynlere düşmektedir.

 

  • Çocuğunuzla birlikte bir uçak seyahatine çıkmayı düşünüyorsanız, çocuğunuz için çizgi film karakterlerinin yapıştırmalarını alıp uçağın camına yapıştırarak seyahat süresi boyunca ilgisini tek yöne çekebilirsiniz.
  • Bir diğer özel taktik evdeki çocuk arabanızı sürekli dışarda kullanıyor fakat içeri geçirme vaktinin geldiğini düşünüyor ve tekerleri çok fazla kirli olduğu için geçiremiyorsanız,tek yapmanız gereken tekerleklere poşet geçirmek :)

 

  • Çocuklarınızın sevmediği ama mutlaka alması gereken besin öğeleri varsa, besinlere karakter şekli vererek yemesini sağlayabilirsiniz.
  • Birden fazla çocuğunuz varsa,çocuklarınızı dışarı çıkarken aynı renk giydirmeye özen gösterin. Böylelikle onları kalabalık içinde bulmanız kolaylaşacaktır.
  • Anneler, bir özel taktik daha geliyor. Eğer çocuğunuz ilaç içmekten hoşlanmıyorsa ilacı meyve suyu kutusunun içine koyun ve pipetle içmesini sağlayın.

 

 

OYUNCAK TAKTİKLERİ

 

 

Özel taktiklere oyuncaklarımızla devam ediyoruz. Plastik oyuncaklar zamanla çok kirleniyor ve temizlemesi zor oluyor.Bu özel taktik çok işinize yarayacak. Değerli anneler plastik oyuncakları bulaşık makinesinde yıkayabilir,böylelikle tertemiz olmalarını sağlayabilirsiniz.

Son taktiğimiz çocuklarımızın korkulu rüyası olan hastane ve doktor.Doktora gideceğiniz zaman çocuğunuzun eline birkaç boya kalemi ve bir adet boş kağıt verirseniz tüm ilgisini başka yere çekmiş olacaksınız.