Duyanlar PTT ye Koşuyor Başvurusu nasıl yapılır ? Herkese 1100 TL Destek Ödemesi - Gelir Yuvan

Duyanlar PTT ye Koşuyor Başvurusu nasıl yapılır ?   Herkese 1100  TL Destek Ödemesi - Gelirim Evden -

PTT önlerinde kuyruklar çok uzun oldu! Başvuru yapanlara ödemeler verilmeye başlandı! - Gelir Yuvan

Gelir Yuvan Başvurusu nasıl yapılır? 2022 - Devlet Yardımı 

1100 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR HEPSİ VE DAHA FAZLASI !!

1100 TL  destek başvuru sonuçları ile ilgili son gelişmeler milyonların gündeminde bulunuyor. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi haneye, hane başı ' Sosyal Yardım Programı' ile 1100 TL tutarında nakdi destek sağlayacağız" dedi. e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına ödemelerin yapılacağı bakanlık tarafından açıklandı.

Sosyal yardım parası 1100 TL yardım başvurusu ve sonuç ekranı: e-Devlet ile 1100 TL pandemi sosyal destek parası nasıl alınır, şartları neler?

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Söz konusu yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV)  ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik, başvuruya gerek olmaksızın yapılacağını aktaran Yanık, şunları kaydetti:

"Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1100 lira tutarında  ödeme gerçekleştireceğiz."

Aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarının da  Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacağını bildiren Yanık,  Sosyal Yardım Programı hak sahipliği durumunun, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden kontrol edilebileceğini anımsattı.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Öte yandan Bakanlık tarafından destek ödemelerinin, daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağı ifade edildi.

Sosyal yardım parası 1100 TL yardım başvurusu ve sonuç ekranı: e-Devlet ile 1100 TL pandemi sosyal destek parası nasıl alınır, şartları neler?

SOSYAL YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmasızın herkes başvuru yapabilir.

Sosyal yardım parası 1100 TL yardım başvurusu ve sonuç ekranı: e-Devlet ile 1100 TL pandemi sosyal destek parası nasıl alınır, şartları neler?

KİMLER SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU YAPABİLİR?

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak.