E-Devlet Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır ve şartları neler ?

E-Devlet Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır ve şartları neler ?

Doğalgaz fatura ödeme desteği başvuru ekranı ve şartları, vatandaşların gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal...

Doğalgaz fatura ödeme desteği başvuru ekranı ve şartları, vatandaşların gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanıkdoğalgaz fatura desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve ihtiyaç sahibi olan 4 milyon haneye ısınma yardımı yapılacağını ifade etmişti. Bu kapsamda; başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar "Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir ve şartları neler? Doğalgaz yardımı ne zaman başlayacak?" sorularına yanıt arıyor. Doğalgaz desteği başvurusu e-Devlet üzerinden alınacak.

 

     Milyonlarca vatandaşın beklediği doğalgaz fatura desteği yardımı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, önemli açıklamalarda bulundu. Doğalgaz fatura ödeme desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar "Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir ve şartları neler? Doğalgaz yardımı ne zaman başlayacak?" sorularına yanıt ararken başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak. Doğalgaz fatura yardımı için başvurular Şubat ayında alınacak.

 

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU !

 

Ankara'da gazetecilerle kahvaltıda buluşan Bakan Yanık en çok merak edilen konulardan olan doğal gaz desteği ile ilgili bilgi verdi. Yanık, "Doğalgaz yardımı için başvurular şubat ayında, ödemeler mart ayında yapılacak." diye konuştu

 

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ SENEDE KAÇ DEFA, HER AY MI ?

 

Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Öyle ki kömürün 2 katından fazla hane sayısı. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz. Yani, ödemelerimiz ısıl haritaya göre belirlenmiş 450 lira 1150 lira arasında değişiyor bölgesine göre.

Belirttiğimiz tarihleri geçmemek, eğer mümkün olursa daha erken sürelerde yapmak için yoğun bir gayret gösteriliyor."

Bakan Yanık, doğal gaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez gerçekleştirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

 

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

Kömür yardımı kadar doğalgaz desteği de sağlanacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğal gaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğal gaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı.

 

Sağlanan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.