Elektrik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

 

Elektrik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yoksul ve muhtaç vatandaşlar için yapılan en önemli sosyal yardımlardan biri olan elektrik yardımı ile ihtiyaç sahiplerinin aylık elektrik faturalarını indirimli bir şekilde ödeyebilmeleri mümkün bir hale geliyor.

Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan, elektrik faturasını ödemede güçlüğe düşen kişiler için yapılan elektrik desteğinden muhtaçlık sınırının altında yaşamak zorunda olan kişiler yararlanabiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından cihaza bağlı olarak yaşamak zorunda olan kronik hastalar için yapılan elektrik yardımı sayesinde kronik hastalara aylık 200 TL’ye kadar faturalarında indirim sağlanıyor.

Bu yazımızda merak edenler için elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Elektrik yardımı ne kadar 2021? vb. konuyla ilgili olarak merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Elektrik Tüketim Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf kaydı olan ihtiyaç sahipleri, otomatik olarak yani herhangi bir başvuru yapmalarına gerek kalmadan elektrik tüketim desteğinden faydalanabiliyorlar.

Daha önce sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından herhangi bir yardım almamış olan ve vakıf kaydı olmayan kişilerin ise elektrik tüketim desteğine başvurabilmeleri için ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri ve burada sosyal yardım hane kayıt talep formu doldurmaları gerekiyor.

Vatandaşlar, elektrik yardımı alıp alamayacaklarına dair ayrıntılı bilgi edinmek istediklerinde ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarından birini arayabiliyorlar.

İkametgahınızın bulunduğu yerdeki vakfa ait telefon numarasını arayarak da elektrik yardımına dair bilgi alabilirsiniz.

Elektrik Tüketim Desteği Başvuru Sorgulama

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf kaydı olanlar ve vakıflardan gıda ve erzak yardımı vb. yardımlar alanlar, elektrik yardımı alıp alamayacaklarını öğrenmek istediklerinde mevcut elektrik faturaları ile birlikte PTT şubelerinden birine gidebiliyorlar.

İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği yardımı PTT aracılığıyla yapıldığından bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların elektrik faturaları ve TC kimlik kartları ile birlikte kendilerine en yakın PTT şubesine gitmeleri gerekiyor.

Yani vatandaşlar, PTT şubelerinden de başvurularının kabul edilip edilmediğini öğrenebiliyorlar.