EVDE TURŞU YAPARAK PARA KAZANIN !

EVDE TURŞU YAPARAK PARA KAZANIN !

Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan turşu artık bir gelir...

Selam arkadaşlar yeniden sizlerle birlikte yepyeni bir evden iş fikriyle karşınızdayım . Özellikle ev kadınlarının hoşuna gidecek ve ek gelir kazanmasını sağlayacak evde turşu yapımı hakkındaki yazımı sizlere sunuyorum.

Turşuyu bizim gibi evlerinde oldukça fazla tüketen ev kadınları için bu iş daha da basit.Son zamanlarda ünlenen evdeniş fikirleri ile sizlere ilham vermeye devam edeceğim. Hadi kazanmaya başlayalım.

 

 

EVDE TURŞU NASIL YAPILIR ?

 

Evde turşu yaparak para kazanmak oldukça kolay işlerden bir tanesi. Mevsiminde ve taze bulabileceğiniz tüm sebzelerle turşu yapabilirsiniz. Ana  maddeleri tuz ve sirkedir. Sebze diyerek kapsamı daraltmak istemiyorum çünkü akla bile gelmeyecek meyve ve kuruyemişlerden yapılan turşulara da şahit olmuşuzdur :)

Ev kadınlarının en sık yaptığı turşular arasında;

  • Domates
  • Salatalık
  • Havuç
  • Acur
  • Lahana
  • Sarımsak
  • Biber ve karnabahar seçenekleri bulunmaktadır.

 

Bekleme süreci çok büyük bir heyecan veriyor yapan kişiye. Kavanozu ilk açtığındaki koku kıvam ve renk zaten size bi eline sağlık harika olmuş dedirtiyor :) Bu işi meslek haline getiren kadınlarımız oldukça fazla. Çevrenizde bu işi yapan tanıdık biri var ise yardım alabilir ve ya yazımızın

devamını okuyabilirsiniz .

Turşu yapımında bir diğer dikkat edilmesi gereken özellik kavanoz ve kapak seçimidir. Seçilen kavanoz kapakları sıkıca kapatılması ve hava alması engellenmelidir.Turşuyu yapacağınız zaman dilimi de çok önemlidir özellikle kış ayına doğru yapılan turşular daha kalıcı olmaktadır.

Yazın yapılan turşuların genellikle ömürleri kısa olmakla birlikte yumuşama göstermektedir. Yazın yapılan turşunun yumuşamasını önlemek için turşularınızı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz

 

 

EVDE TURŞU YAPIMININ MALİYETİ NE KADARDIR ?

 

Alacağınız sebze,kavanoz,sirke,tuz fiyatı 100 tl civarını asla geçmeyecektir. Bu fiyata alınan malzemelerle ortalama olarak 20 adet kavanoz turşu yapmış olacaksınız . Her bir kavanozu en az 20 tl üzerinden satarsanız bile bu size 400 tl gibi bir para getirimi sağlayacaktır.

 

EVDE TURŞU YAPARAK NASIL PARA KAZANABİLİRİM ?

 

Evden iş fikri olan turşu yaparak kazanmakta geldik can alıcı bir kısma . Evet bu işi yaparak nasıl para kazanabilirim ve ya nerelere satış yapabilirm diyenleri duyar gibiyim. Öncelikle bu işi yapacağınızı çevrenize komşularınza akrabalarınıza duyurmanız gerekmektedir. Daha sonra semtinizde bulunan restaurantlar ile anlaşıp düzenli olarak turşu ihtiyaçlarını karşılayabilir ve ek gelir elde edebilirsiniz.

Bir diğer önerim Yaptığınız turşuların tanıtımını yapabileceğiniz bir adet sosyal medya hesabı açmak . Ne kadar insana Kendinizi ve ürünlerinizi gösterebilirseniz ,etkileşiminiz o kadar artar ve satışlarınızda patlama yaşarsınız.

 

TURŞU YAPIP SATMAK  NE KADAR KAZANDIRIR ?

 

Şimdi arkadaşlar bi önceki yazımda söylemiş olduğum gibi istikrarlı ve kararlı iseniz kendinizi çevrenize iyi bir şekilde tanıtabilmişseniz eğer çok iyi kazançlar elde edebilirsiniz. İşyerleriyle anlaşma yaparsanız eğer daha fazla para kazanabilirsiniz.

Bugün kü yazımızda da yine çok güzel bir evden iş fikrine yer verdik umarım bu yazım sizler için yararlı olur . Sakın pes etmeyin mutlaka size göre bir evden iş fikrim vardır. Diğer yazılarıma göz atmayı unutmayın. Sağlıcakla kalın :)