HER KADININ MUTLAKA OKUMASI GEREKEN İLHAM VEREN KİTAPLAR !

HER KADININ MUTLAKA OKUMASI GEREKEN İLHAM VEREN KİTAPLAR !

Kendinizden bir parça bulabileceğiniz efsane kitaplar ...

Bilindiği üzere ülkemizde kitap okuma oranı düşüktür.Kitap okuyan kadınların erkeklerden daha çok olduğu gözlemlenmektedir.Okumayı benim gibi çok seven ve kitap koleksiyonu oluşturanlar varsa benimle iletişime geçebilir ve kitaplarımızı paylaşmayı sağlayabiliriz ne dersiniz :)Kadınlar geçmişten bugüne adına şiirler yazılan romanlara konu olan şahane varlıklar.

Duruşları,fikirleri,samimiyetleri,başarıları ve başa çıktıkları zorluklarla hayatın her alanında adından söz ettirmektedir.Her zaman söylerim keşke dünyayı kadınlar yönetse.Kadınlar yaptıklarıyla her zaman örnek olmuş,geçmiş,şimdiki ve gelecek zamana ilham kaynağı olmuştur.Kadınlarında ilham dünyasına dokunacak kitaplar bulunmakta ve kadınlara güç katmaktadır.Hadi şimdi bu kitaplara bir göz atalım.

 

KURTLARLA KOŞAN KADINLAR

 

Clarissa P. Estes tarafından yazılan ve her kadının mutlaka okuması gereken kitaplar arasında yer alan bu eser,okuyucuda bıraktığı izlenimlerle adından çok bahsetmiştir.Tamamen kadının dünyasına inen ve geçmişte kadınların yaşadıklarını ve yaşayamadıklarını her açıdan ele alarak kadınları o zamana götürmüştür.Kadınlara her zaman kendi içlerindeki sesi dinlemeleri gerektiğini anlatan bu kitap çoğu kadına ilham kaynağı olmaktadır.

 

ANNA KARENİNE

 

Lev Nikolayeviç Tolstoy'un kaleminden olan aşkı şahane bir şekilde ele alan bu romanı sadece kadınlar değil herkes okumalı.Aşkın farklı yazarlarca farklı anlamları bulunmaktadır ama bence aşkın tanımını tüm romanlardan ayıran ve en özel şekilde anlatan tek roman olabilir.Diğer aşk romanlarından bir tık üsttedir.

 

TÜRK KADINLAR TARİHİNDE MENKIBELER

 

Yazarı Mehmet Öztürk olan bu kitap beni eski zaman kadınlarının arasına götürüp bıraktı.Mücadeleci ruhlarıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından oldukça saygı,minnet ve değer duyulan türk kadınlarını Atatürk, başka milletlerden hep üstün tuttu ve ilkleri kadınlarımıza tanıdı.Atatürkün kadınlarımıza duyduğu saygı ve önceliklerden yola çıkarak yazılan bu kitabı okuyunca içinde kaybolacaksınız.

 

KENDİNE AİT BİR ODA

 

Virginia Woolf'a ait olan bu kitap tüm kadınların başucunda bulunmalıdır.Bağımsızlığı,kim ne derse desin yine de yolunuzdan vazgeçmemeyi,kendiniz için kazanmayı,kendiniz için boş zamanlar yaratmayı ve kimin ne düşündüğünü düşünmeden hayallerinizin peşinden gitmeyi öğretir bu kitap.

 

 

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ

 

Dünya üzerinde yankı uyandıran Uçurtma Avcısının yazarı olan Khaled Hosseını tarafında kaleme alınan bu eserde yazar,doğup büyüdüğü yeri ele alarak Afganistandan bahsediyor.Kitabın içeriğinde 2 kadının tesadüfen karşılaşmalarını,kesişen hayatlarını ve bundan sonra ki arkadaşlıklarını anlatmaktadır.

 

HER KADIN BİR HAYATTIR

 

Kadınlar varoldukları ilk günden bugüne kadar her zaman hayatı güzelleştiren,kolaylaştıran taraf olmuşlardır.Kadının dokunduğu heryer güzelleşir.Elini attığı her işi başarır.Bazen savaşa mermi taşır bazen de tırnağı kırıldığı için ağlar.

Çok güçlü bi o kadar da kırılgandır kadın.Kadınların hayatını güzelleştirecek,onlara ilham kaynağı olacak birsürü eser bulunmaktadır.Bunlardan yalnızca birkaçını ele aldık.Google üzerinde milyonlarca kitap sizleri bekliyor.Uygun fiyatlı sitelere üye olarak kitaplarınızı daha uyguna getirerek daha çok okuyabilirsiniz.

     Okuyun kadınlar.Bilinçlenin ve sizler için varolan bu dünyanın keyfini çıkarın.Kitaplar okuyun,şiirler yazın,kahkahalar atın,saçmalayın,evlenin,bebek sahibi olun,yağmurlarda yürüyün ama her zaman özgür olun.Sizler bu dünyanın iyi tarafısınız.

Sizler bu dünyanın gülen tarafısınız iyi ki varsınız.Her kadının yapmak istediği birşey , ulaşmak istediği bir hedef,çok düşündüğü bir hayali vardır muhakkak.Peşinden gidin her zaman,asla pes etmeyin.Hayat çok kısa ve bu sürede kendinize ne katarsanız yanınıza kar kalacaktır.Sağlıcakla kalın.