İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL yardım parasını veriliyor!

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL yardım parasını veriliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitim giderlerinin karşılanması ve eğitim hayatının bölünmemesi amacı ile öğrencilere...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitim giderlerinin karşılanması ve eğitim hayatının bölünmemesi amacı ile öğrencilere destek veriliyor. Bilindiği gibi bakanlık tarafından birçok alanda ihtiyaç sahibi ailelere destekler veriliyor. Bu desteklerin birçoğu nakit para yardımı olurken vatandaşlar ödemelerini ibraz ettikleri banka hesaplarına alabiliyorlar.

     Banka hesabını ibraz etmeyenler için de isimleri ve T.C. Kimlik Numaralarına paraları yatırılıyor ve PTT üzerinden çekilebiliyor. Eğitim hayatının devam etmesi ve ihtiyaçların karşılanması için Bakanlık tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL yardım parasını veriliyor. Bu yardımdan yararlanabilmek için başvuru yapmak gerektiği belirtilirken başvuru onaylanırsa ödemelerin yapılacağı ifade edildi.

 

1.611 TL YARDIM PARASI ÖDEMESİ YAPILIYOR

 

Öğrencilere farklı alanlar tarafından da yardım parası veriliyor. Buna göre KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketler tarafından öğrencilere maddi yardım yapılıyor.

Bu doğrultuda öğrencilerin eğitim hayatlarının devam etmesi ihtiyaçların karşılanması için para ödemesi yapılıyor. Bu nakit yardım desteğinden durumu olmadığını kanıtlayabilen öğrencilerin yararlanabileceği ifade edildi. Devlet tarafından öğrencilere verilen yardım tutarı ise 1.611 TL olarak açıklandı.

 

SYDV’LERE BAŞVURU YAPILMALI

 

2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri yakından ilgilendirirken para yardımı başvuruları sonucu bu destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere verileceği paylaşıldı. Bu destek ödemesinden yararlanmak isteyenlerin nasıl ve nereden başvuru yapabileceği de paylaşıldı.

 

OKUR PARASI BAŞVURU DİLEKÇESİ İLE YAPILMALI

 

Konu ile ilgili olarak bu destekten yararlanmak isteyenlerin SYDV aracılığı ile başvuru yapması gerekiyor. Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ve il meclisine başvuru yapılabilecek. Ancak başvurunun okur parası başvuru dilekçesi ile yapılması gerekiyor.

Başvuru sonrasında ise eğer durum onaylanırsa ödemeler yapılıyor.