MAKALE YAZARAK GÜNDE 200 TL KAZANMAK İSTER MİSİNİZ ?

 

 

Merhaba arkadaşlar, bugün de yepyeni çok kazandıracak ve oturduğunuz yerden yapabileceğiniz bir iş fikriyle karşınızdayız. Makale yazarak para kazanmak evden iş fikirleri arasında en kolay ve en çok kazandıran iş olarak adlandırılır.Kaliteli ve özgün içeriklerinizle makale yazarak çok kazanmaya var mısınız ?

 

MAKALE NEDİR ?

 

Alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından yazılan,farklı konu içerikleriyle bilgi niteliği taşıyan,bir görüş hakkındaki düşüncelerini dile getirmek ve desteklemek amacıyla yazılan belirli uzunluklardan oluşan ve başlığı bulunan yazılardır.Makale yazabilmek için araştırmacı ruhunuzun olması gerekir.

Belli başlı konularda bilgi sahibi olmak ve o konular hakkında yorum yapabilme yeteneğine sahip olmalısınız.Makaleler genellikle dergi ve ya gazetelerde yayımlanır.

Makale belirli bir konu hakkında insanları bilinçlendirmek ve o konuyu desteklemek amacıyla

yazılır.Kurallarını öğrenen herkes makale yazabilir.Özellikle ortaokul çağlarımızda birçok makale yazdığımızı hatırlıyorum.Şimdi işime çok yaradığını söyleyebilirim :)

 

MAKALE NASIL YAZILIR ?

 

  • Makale yazarken dikkat edilmesi gerekilen birçok ayrıntı ve kural bulunmaktadır. Bunları göz önünde bulundurmak durumundasınız.
  • İmla hatası yapmaktan kaçının ; Özellikle noktalama işaretlerinin yerlerini çok iyi kullanın.Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek her türlü sorunu ortadan kaldırmak için makaleniz yayımlanmadan önce mutlaka birkaç defa gözden geçirin.
  • Virgül, cümleye anlam katmak amaçlı kullanılır.Makalenizde virgülü nerede kullanacağınızı çok iyi bilmelisiniz.
  • İçeriğinizi iyi belirleyin ; Makale yazacak olanlar,daha önce çokça araştırma yaptıkları için hangi konuyu ele alacaklarını çok iyi bilirler.
  • Fakat yeni makale yazacak kişiler için bu iş biraz daha zor olabilmektedir.İnsanlar daha çok yeni bişeyler öğrenmek için makale okumak isterler.Bilimsel nitelikte yazacağınız makaleler çok okunacaktır.
  • Okuyucuya keyif verin,cümleleriniz uzun olmasın; Aranızda benim gibi sabırsız olanınız varsa,sonuca çabuk ulaşmak birşeyi hemen bitirmek istersiniz.Vereceğiniz mesajı kısa cümleler halinde verirseniz karşı tarafa daha çabuk geçecektir.
  • Makalenizi okuyacak kişinin gözünü korkutmadan okumasını sağlamalısınız.Fazla dolaylama yapmadan açık, net bir şekilde direk konuya girerseniz makaleleriniz daha çok okunacaktır.

 

MAKALE YAZARKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

 

Özgün içerikleriniz olsun ;Özgünlük hayatınızın her alanında olması gereken bir kuraldır bence.Makalenizde kesinlikle özgün olmalı,kopya içerik taşıyan makaleler zaten değer görmez ve okunmaz.Tamamen kendi cümlelerinizden oluşmalı ve daha önce hiçbir yerde kullanılmamış olması gerekir.

Okuyucularınıza doğru bilgi aktarın; İyi bir makale yazarı olmak istiyorsanız öncelikle iyi bir araştırmacı olmanız gerekir.İyi bir araştırma sonucu ulaşacağınız doğru bilgileri okuyucunuza aktarabilirsiniz.Üstünkörü bilgi sahibi olduğunuz bir konuyu kesnilkle makale konusu diye ele almamalısınız.

Sadelikten vazgeçmeyin; Makalenizin anlaşılması için yalın ve sade bir dil kullanırsanız daha çok okuyucuya ulaşacaktır.Makaleniz herkes tarafından kolaylıkla okunabilmeli.Yabancı ve anlaşılması zor terimlerden uzak durun.

 

 

MAKALE YAZARAK NE KADAR KAZANIRIM ?

 

Makale yazarak ne kadar kazanırım sorusunun cevabı aslında uçsuz bucaksızdır.Çünkü kendi gelir limitinizi yine siz belirleyeceksiniz. Makaleleriniz ne kadar özgün ve kaliteli olursa  o kadar çok alıcı bulursunuz.Makale satışı yaparak çok iyi kazançlar sağlayan insanlara denk gelmişliğim vardır.

Hepimiz ufak çaplı bir araştırma sonucunda aslında makale başına ne kadar para kazanabileceğimizi bulabiliriz. Günümüzde 100 kelimelik bir makale 5-20 tl arasında alıcı

bulmaktadır.Makaleleriniz düzenli olarak yazarak her gün satış yaptığınızı düşünürsek bu çok iyi bir paraya denk gelecektir.