STOK FOTOĞRAFLARINIZI SATARAK PARA KAZANIN !!

STOK FOTOĞRAFLARINIZI SATARAK PARA KAZANIN !!

Hobi olarak yaptığınız fotoğraf stoğunuzdan gelir elde etmek...

Merhaba arkadaşlar, en yeni ve çok kazandıracak evden iş fikirleriyle sizlerle olmaya devam ediyoruz. Bugün ki çok kazandıracak iş fikrimiz stok fotoğraf satışı yaparak para kazanmak. Fotoğraf çekmeyi çok seven biriyseniz bu iş tam size göre. Hem para kazanacak hem de meslek edineceğiniz bir iş fikri olan stok fotoğraf satışı sayesinde ek gelir kazanacak bütçenize katkıda bulunacaksınız.

 

STOK FOTOĞRAFÇILIĞI NEDİR ?

 

Stok fotoğrafçılığı günümüzde talep gören bir iş fırsatıdır. Fotoğrafçılarla ve ya internet üzerindeki fotoğraf galerisi siteleriyle yapılan anlaşmalar sonucunda, stoğunuz da bulunan fotoğrafları satmaktır. Yeni görseller arayan birden çok site ve fotoğrafçı bulunmaktadır.

Bu arayışlar sizlere çok kazanacağınız bir iş fırsatı doğuracaktır. Yakalayacağınız ilginç ve dikkat çekici fotoğraf kareleri sayesinde çok iyi gelir elde edeceksiniz. Çektiğiniz fotoğrafları stok yaparak ya toplu bir şekilde ya da istenilen sayıda satışını gerçekleştirebilirsiniz.

 

STOK FOTOĞRAFÇILIĞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Arkadaşlar stok fotoğrafçılığı yapmak ve gerçekten çok kazanmak istiyorsanız kesinlikle özgün olmalısınız. Fotoğrafları kendiniz çekmelisiniz. Çalıntı ve kopya olduğu anlaşılan fotofrafların size dönüşü olumsuz bir şekilde olacak ve bu kariyerinizi etkileyecektir. Klişe pozlardan fotoğraf karelerinden olabildiğince uzak durmaya çalışın.

     Alışılagelinmişin dışına çıkın. Farkınızı ortay koyun. Göz zevkiniz milyonlara ulaşsın. Hitap etmek istediğiniz kitleyi belirleyin ve stok fotoğraflarınızı ona göre çekin. Düzenli ve işinizin eri biri olun. Stok fotoğrafçısı olabileceğinize inanın ve insanları şaşırtın. Kendinize bir hedef belirleyin ve her ay düzenli olarak belirlediğiniz miktarda fotoğrafı stoğunuza ekleyin.

 

NE TÜR FOTOĞRAFLAR ÇEKMELİYİM?

 

Stok fotoğrafçılığının çok geniş kapsamlı türleri vardır. Çekeceğiniz fotoğrafların türüne sizler karar vereceksiniz. Bu bir belgesel galerisi, çocuklara yönelik eğitim fotoğrafları, sokak hayvanları, sokakta yaşayan insanlar, gün batımı vb. her türden konu ele alınarak yazılabilir.

Önemli olan yakalayacağınız anı diğer fotoğrafçılar daha iyi görmek ve daha iyi ele almak. Çekeceğiniz fotoğrafları kaliteli bir fotoğraf makinesi ve ya kamerası çok iyi olan bir telefonla çekmelisiniz. Karşı tarafı etkileyecek olan fotoğraf kusursuz olmalıdır.

 

STOK FOTOĞRAFLARIMI NERELERDE SATABİLİRİM ?

 

Stok fotoğraf satın alın onlarca internet sitesi bulunmaktadır. Bu sitelerin en güvenilir ve iyi para kazandıranını bulabilmek için ufak çaplı araştırma yaptıktan sonra anlaşma yapabilir ve her ay düzenli olarak site için fotoğraflar çekebilirsiniz. Bunun gibi bir kaç siteyle daha anlaştığınızı düşünürsek, kazancınız gayet yüksek olacaktır.

İşinizin hakkını vererek yaptığınızda firmalar sizi bulacak ve sizde stok fotoğraf talebinde bulunacaktır. Stok fotoğraflarınızın tanıtımını yapabilmek için sosyal medyada da paylaşabilirsiniz fakat paylaşımlardan sonra fotoğraflarınızın başka sitelerde kullanılmasını engellemek için önlem almalısınız.

 

STOK FOTOĞRAF SATARAK NE KADAR KAZANIRIM ?

 

İyi ve isim yapmış bir stok fotoğrafçısının aylık kazancı 800 ila 1000 dolar arasındadır. Tabi bu miktar satılan fotoğraf sayısına göre artabilir ve azalabilir. Bu kazanç tatmin edici düzeyde iyi ve ekstra bir iş yapmanızı gerektirmeyecek garanti bir iştir. Özellikle kendi fiyatlarını belirleyen stok fotoğrafçıları daha çok kazanmaktadır. Kontrolün tamamen sizde olduğu satışlar gerçekleştirmeye özen gösterin ki daha çok kazanın. Şimdiden bol kazançlar diliyorum.

 

Bugün de çok kazandıracak bir iş fikriyle sizlerle birlikteydik. Hem keyif alarak yapacağınızı hem de çok kazanacağınızı düşündüğümüz stok fotoğrafçılığı hakkında soracağınız tüm soruların yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.