EVDE MANTI YAPARAK PARA KAZANIN

EVDE MANTI YAPARAK PARA KAZANIN

Elinin lezzetine güvenen herkes bu işi...

Evden iş arayan , evime nasıl ek gelir sağlarım diyen, elinin lezzeti olan hamarat ev hanımları bu yazım sizin için. Size ışık olacak yepyeni çok kazandıracak evden iş fikri ile karşınızdayım. Evde mantı yaparak para kazanmak. Evet bugün ele alacağımız evden iş fikrimiz bu .

Çevremizde mantı yemeyi seven kadar sevmeyen kişilerin de sayısı fazladır. Çevrenizde mantı seven akraba eş dost yakın akraba ve komşularınız bulunuyorsa hemen bu işe girişmeli ve ek geli kazanmaya başlamalısınız.

 

EVDE MANTI NASIL YAPILIR ?

Akşam sofralarının , bayram yemeklerinin vazgeçilmez ana öğünü mantı. Lezzeti ve pratik hazırlanışı sayesinde gönüllere taht kuran bu yemek sayesinde sizde ek gelir sağlayabilirsiniz. Peki en iyi ve enfes mantı nasıl yapılır ? Şimdi tüm pürf noktalarıyla daha önce hiç mantı yapmamış olan ev hanımlarımıza bile ilham olacağımıza inanıyorum.

Ana maddemiz olan un. Unun miktarı yemeği yiyecek olan kişi sayısına göre değişmektedir. Bizim tarifimiz

4 kişiliktir;

  • 2,5 sb un
  • 1 sb su
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurmak içinde yanınızda 1 kase un bulundurmalısınız.

İç harç için gerekli olan malzemeler;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan(soğanı rendelerseniz daha iyi olur) son olarak tuz ve karabiber.

 Enfes mantımızın enfes sosu için gerekli malzemelere geçiyoruz hemen.

  • 2,5 yk domates salçası
  • 2 yk tereyağı
  • 1,5 yk zeytinyağı

Yoğurt sosu için ;

  • Yeteri miktarda yoğurt ve 3 diş sarımsak (sarımsağı çok sevenler daha fazla ekleyebilir, sevmeyen arkadaşlarımız hiç eklemeyebilir fakat ayrı bir lezzet verdiğini de unutmamak gerekir.
  • Hamur yapılışı için sırasıyla verdiğim tüm malzemeleri için derin bir kaba alın ve yoğurun. Kulak memesi kıvamı alan hamurunuzu 5-6 dk dinlendirin. Hamurunuzu 3 ayrı parçaya bölün ve ince bir şekilde açın.
  • Hamuru orantılı bir şekilde açtıktan sonra küçük kare şekiller olacak şekilde bıçağınızla kesin. İç harcınız için verilen malzemeleri güzelce yoğurun. Kesilen kare hamurunuzun tam ortasına gelecek şekilde küçük küçük harçlarınızı yerleştirin ve hamurunuz kapatın.
  • Derin çelik tencerinizi ateşe koyun ve içerisinize yaklaşık 10 bardak su ekleyin. Suyunuza bir tutam su ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynayan suyumuza hazır halde bekleyen mantılarımızı yavaşça bırakıyoruz :) 
  • 20 dk haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz ve sunuma geçiyoruz.
  • Yoğurt sosumuz için sarımsaklarımızı eziyoruz ve yoğurt ile güzelce karıştırıyoruz.
  • Domates sosunu sos tenceresinde yapmakta fayda var. Sosu sıcak bir şekilde mantının üstüne döken arkadaşlarımızda bulunmaktadır.Salça,zeytinyağı ve tereyağını güzelce karıştırıyoruz. Şimdi mantılarımızı yemek tabağına alıyoruz ve üzerine önce yoğurt sos daha sonra domates sos ekleyerek afiyetle yiyoruz :)

 

 

MANTI SATIŞINI NERELERE YAPABİLİRİM ?

 

Güzel arkadaşlarım , mantı işine girişeceğiniz ilk zamanlarda kendi çevrenizden destek alarak bu işi yaptığınızı geniş kitlelere duyurmalısınız. Çevrenizde mantı yemeğini sevmeyen insanlar olabilir fakat bu sizi yakın çevrelerine tanıtmayacakları anlamına gelmez. Belki de mantınızı çok beğenen birisi mantınızı tanıdığı bir lokantaya önererek size yeni bir iş kapısı açacaktır.

Satışını kendiniz yapmayı düşündüğünüz mantı yaparak para kazanmak işinin reklamını iyi yapmalısınız. Yaptığınız mantı damaklarda tat bırakmalı e tabi bu da sizin mantıyı ne kadar özenli ve istekli yapmanızdan geçer.

Sosyal medya üzerinden mantılarınızın tanıtımını yaparak geniş kitlelere ulaşarak bu işten iyi bir ek gelir sağlayabilirsiniz. İlk zamanlarda hiç müşteri bulamazsanız bulunduğunuz kentteki lokantalarla birebir görüşme yaparak mantılarınızın numuneleri bırakın muhakkak içlerinden birkaçı dönüş yapacaktır.

EVDE MANTI YAPARAK NE KADAR KAZANIRIM ?

 

Yemek sektörünün asla son bulmayacağını hepimiz biliyoruzdur. Özellikle damak zevkine ye yemeğe düşkün olan müşterilere denk geldikten sonra sırtınız asla yere gelmez :)  Özenle bol malzemeli ve el emeği olan mantıların kilosuna 60-90 tl arasında müşteriler bulabilirsiniz.

 

 Herhangi bir işyeri ile anlaşma yaptığınızı varsayarsak malzemeleri işyeri gönderdi zaman siz sadece el emeği ücreti alırsınız. Bu fiyat aralığı da mantının kilosuna bağlıdır. 50 ila 900 tl arasında değişmektedir. Tamamen el hızınıza bağlı olan bu para kazanmanızı sağlayacak evden iş fikri bol kazançlar sağladığınızda evinizin geçimini bu işten sağladığını göreceksiniz.

 

Evden iş arayan canım ev hanımları . Sizlere her zaman ilham olmaya ışık tutmaya devam edeceğim. En pratik evden fikirleri,en kolay iş fikirleri,en çok kazandıran iş fikirleri ve sermaye gerektirmeyen yepyeni iş fikirleriyle tekrar sizlerle olacağım .Sağlıcakla kalın :)